Activiteiten in en om Almere

Activiteiten in en om Almere, leuke uitjes

Ontspanning in de omgeving van SEC Survivals

Er is veel te beleven in en om ons Outdoorpark en in de omgeving van Almere. We hebben aantal suggesties op een rijtje gezet. 

 1. Genieten op ons terras 
  We hebben meerdere terrassen waaronder een overdekt terras en een terras met buitenhaard. Hier kan je lekker ontspannen, al dan niet met een drankje en/of hapje. Ook kan je in de Pandahut genieten van een kopje koffie. Neem gerust een boek of krant mee. 
 2. Gratis Wifi  
  Nog even je e-mail checken, Facebooken of Whatsappen? In en om de Pandahut kan je gebruik maken van ons wifi-netwerk.
 3. Wandelroutes
  Outdoorpark SEC Survivals is het startpunt van diverse wandelingen. We hebben een grote kaart met alle mogelijke wandelingen in de omgeving. Van diverse rondwandelingen hebben we een gratis routebeschrijving voor u klaarliggen, onder andere naar Kasteel Almere, De Kemphaan en De Groene Kathedraal. 
 4. Boswachterij Almeerderhout
  Vanaf SEC Survivals kan je zo het bos in wandelen.
  Het Almeerderhout is het grootste bos van Almere. Dit is een uitgestrekt bos met roofvogels als de havik en de buizerd en waar reeën zich verschuilen in de weelderige begroeiing.
 5. Stadslandgoed de Kemphaan.
  Op een afstand van 5 autominuten of 30 minuten wandelen vanaf SEC Survivals vind je een aantrekkelijk aanbod aan activiteiten. Onder andere een horeca-gelegenheid, stadsboerderij, natuurcentrum, stichting AAP, landgoedwinkel, en op zaterdagochtend een boerenmarkt.
  Kemphaanpad 4 Almere 036-5309980. www.kemphaan.nl
 6. Almere Stad
  Binnen 10 minuten ben je in het stadshart van Almere met een breed aanbod aan winkels, horeca en architectuur.
  Koopavond Almere stad: donderdagavond. Almere Buiten en Almere Haven: vrijdagavond
  De winkels in Almere Centrum zijn 7 dagen per week geopend.
 7. De Groene Kathedraal
  De Groene Kathedraal ligt aan de Tureluurweg ter hoogte van de Waterlandseweg bij het gelijknamige bos. Kunstenaar Marinus Boezem heeft hier 178 Italiaanse populieren geplaatst. Zij staan op exact dezelfde plaatsen als de zuilen van het voorbeeld, de gotische kathedraal Notre Dame in Reims (ongeveer 20 minuten vanaf SEC Survivals).
  Vrij toegankelijk
 8. Strand Almeerderzand
  Het Almeerderzand is een strook strand langs het IJmeer, naast de Hollandse brug met uitzicht op Muiden. Met de auto ben je in 10-15 minuten bij het strand van Almere. Daar vind je ook strandrestaurant Poortdok. (alleen in het seizoen geopend)
  IJmeerdijk 1 1309 BA Almere
 9. Lepelaarsplassen en bezoekerscentrum De Trekvogel
  Langs de Oostvaardersdijk in Flevoland ligt het prachtige natuurgebied de Lepelaarsplassen, vernoemd naar de grote kolonie lepelaars die hier sinds de jaren zeventig leven. Andere voorkomende vogelsoorten zijn de fuut, de grote zilverreiger, de dodaars en de aalscholver.
  Oostvaardersdiep 16 1309 AA Almere 036-5322449 0320-28611 (ongeveer 30 minuten vanaf SEC Survivals).
 10. Skeeleren
  Vanuit SEC Survivals kan je een mooie skeelertocht maken. Door en om Almere zijn diverse skeelerroutes uitgezet. Deze lopen over goede fietspaden langs mooie plekken van Almere. Je kan bij ons een routekaart aanschaffen voor € 2,50. SEC Survivals ligt aan een skeelerroute (knooppunt 86), dus je kunt direct op pad.